Ons verhaal

Protekta Aqua Tech is in 2009 opgericht door Sjaak Bisseling als dochteronderneming van Protekta Groep. Hij zag dat houten waterbouwwerken zoals bruggen, remmingwerken, meerpalen en sluizen compleet vervangen werden terwijl vaak slechts een klein deel aangetast was. Met meer dan 50 jaar ervaring in houtherstel binnenshuis ontwikkelde Protekta een methode om hout in de waterbouw te herstellen. De grote uitdaging hierbij was vocht. De kunsthars die we binnenshuis gebruikten hecht zich niet aan nat hout.
Samen met TU Eindhoven en SHR Wageningen hebben we hiervoor een oplossing gevonden namelijk Protek Aqua®. Protek Aqua® is een kunsthars dat zich goed hecht aan nat hout en zowel onder als boven water hard wordt. Hiermee kunnen we waterbouwwerken plaatselijk herstellen in plaats van compleet vervangen. Zo besparen we samen met onze klanten CO2-uitstoot en ook hoge kosten voor nieuwe waterbouwconstructies.
Het verhaal van Protekta

Onze visie

  We gaan altijd voor kwaliteit. Herstel betekent bij ons
geen oplapwerk maar een lange termijn oplossing met
20 jaar garantie.
   
  Innovatie zit in ons bloed. Voor elke situatie bedenken
wij een oplossing. Zo worden onze producten constant
doorontwikkeld en blijven we nummer 1.
   
  Duurzaamheid is voor ons geen verkooptruc. We
kunnen met cijfers uit onafhankelijk onderzoek
onderbouwen dat onze methode het beste is voor het
milieu.
   
  Wij leveren een totaalproduct. Van inspectie tot
omgevingsmanagement en meerjarenplan. Wij doen
geen half werk.
   
Hout herstel is een vak apart. De werkzaamheden
worden bij ons uitgevoerd door specialisten die het
werk al meer dan 10 jaar doen. Zo garanderen we
kwaliteit.
Visie van Protekta

Certificaten

Ons team

Lucie Roep

Technisch adviseur
Dik Broeren

Dik Broeren

Calculator/werkvoorbereider
Cor van Gemert

Cor van Gemert

Uitvoerder

Nikki van Bezouw

Verkoop binnendienst
Ad Panhuizen

Ad Panhuizen

Medewerker magazijn
Onze vakmannen

Onze vakmannen

Uitvoerenden

Vacatures

Heb je interesse om ons Protekta team te versterken? Bekijk hieronder onze vacatures.

Timmerman waterbouw
vacature timmerman waterbouw

Een week uit het leven van een timmerman waterbouw
Op de vroege maandagochtend pak je samen met je collega’s een kop koffie om vervolgens samen met je collega naar de projectlocatie ergens in Nederland te vertrekken. Je werkt deze week aan een waterbouwwerk zoals een brug, steiger, dukdalf of remmingwerk.

Vanaf een ponton of in het water verwijder je het rotte hout met een hydrozaag, kapt en hakt de laatste restjes rot hout weg, maakt een passende bekisting om het resterende gedeelte en giet deze vervolgens vol met Protek Aqua®, onze eigen epoxy.

Na uitharding werk je het herstelde onderdeel af. Je werkt samen met je collega en mochten jullie er niet uitkomen dan kunnen jullie altijd contact opnemen met je Uitvoerder. Gedurende de week verblijven jullie in een hotel of bed & breakfast in de buurt van het project.

Op donderdag gaan jullie weer naar kantoor in Gemert waar je de week doorspreekt met de uitvoerder. Na het lossen en laden van de bus is het tijd voor weekend!

 Wat verwachten wij van jou?
 • Ervaring als timmerman, betontimmerman of bouw gerelateerd
 • Bouwkundige opleiding minimaal VMBO/LTS niveau of voldoende aantoonbare werkervaring
 • Goede kennis van de Nederlandse taal
 • Goede lichamelijke conditie
 • Competenties: communicatief vaardig, flexibel, oplossingsgericht, zelfstandig kunnen werken

Wat bieden wij?
 • Een leuke en afwisselende baan, waar geen dag hetzelfde is!
 • Een goed salaris uiteraard aangevuld met goede vergoedingen voor het verblijven -ontbijt, lunch en avondeten- en overnachten op locatie
 • Een pensioenregeling: 50% van de premie betaald Protekta, 50% betaal jezelf
 • 25 vakantiedagen -waaronder 3 weken zomervakantie in de periode bouwvak Zuid-
 • Een goede inwerkperiode waarin je de kneepjes van het vak leert
 • Diverse doorgroeimogelijkheden

Wie zijn wij?
Protekta herstelt en renoveert houtconstructies in de waterbouw. Wij werken landelijk en bestaan momenteel uit een 20-tal enthousiaste medewerkers. De klanten van Protekta zijn met name gemeenten, provincies, waterschappen, aannemers, jachthavens etc. Wij zijn een hecht team dat hard werkt, elkaar helpt waar nodig, maar ook zeker van een lolletje houdt; werk moet wel leuk zijn uiteraard! 

Reageren?
Ben je enthousiast geworden? Wij gaan graag met je in gesprek. Ook als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op! Dit kan met Karen Kroone, bereikbaar via telefoonnummer 0492-364292. Je stuurt je sollicitatie per e-mail naar: info@protekta.nl

Interesse? Reageer direct

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Bedrijfsleider

Protekta richt zich op het herstellen en renoveren van houtconstructies in de waterbouw. De klanten van Protekta zijn o.a. gemeenten, provincies, waterschappen en jachthavens in heel Nederland. Wij zijn een klein en hecht team bestaande uit de Timmermannen, Uitvoerder, Werkvoorbereider, Officemanager en Adviseur.

Zie jij het als een interessante uitdaging om de organisatie verder te professionaliseren, uit te bouwen en ondertussen ook de operatie te laten draaien met alle hectiek die daarbij komt kijken? Lees dan vooral verder, dan zijn we mogelijk op zoek naar jou! Wij zoeken een:
In de rol van Bedrijfsleider bij Protekta rapporteer je direct aan de twee aandeelhouders. Je hebt de algemene dagelijkse leiding over de organisatie en bent het aanspreekpunt voor opdrachtgevers, onderaannemers, leveranciers en daarnaast ook voor medewerkers. Acquisitie behoort ook tot jouw taken en in het verlengde hiervan doe je opnames voor nieuwe projecten en ben je verantwoordelijk voor de uitgaande offertes.

Je bewaakt de projectfinanciën en indien nodig stuur je bij. Ook het alert zijn op meerwerk kansen hoort hierbij. Je bespreekt de voortgang en eventuele wijzigingen in het bestek met het projectteam.

Verder werk je actief mee aan het “op de kaart zetten” van Protekta in de markt.

Wat breng jij mee?
 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding (of door ervaring verkregen), civiele techniek of technisch bedrijfskunde;
 • Ervaring in een stevige operationele leidinggevende rol waarbij je gewent bent mensen direct aan te sturen;
 • Je bent in het bezit van de volgende competenties; resultaatgericht, ondernemend, verbindend, kritisch, communicatief en proactief.

Reageren?

Ben je enthousiast geworden? Wij gaan graag met je in gesprek! Ook als je vragen hebt over de functie of onze organisatie, neem dan gerust contact met ons op! Dit kan met Karen Kroone, bereikbaar via telefoonnummer 06-50661825. Je stuurt je sollicitatie per e-mail naar: info@protekta.nl.

Interesse? Reageer direct

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Meer informatie

Onze oplossing