Houtherstel

Duurzaam herstellen van houten waterbouwwerken met de Protek Aqua® methode

Hardhout is een schaarse maar duurzame grondstof. Een grondstof die in waterbouwwerken (bruggen, sluizen, meerpalen, steigers etc.) veelvuldig wordt gebruikt. Voorheen werden houten waterbouwwerken / kunstwerken volledig vervangen vanwege plaatselijke aantastingen. Dat is nu niet meer nodig. Onze specialisten herstellen slechts de aangetaste onderdelen met de speciale Protek Aqua® methode.   

De drie grote voordelen
  • Economisch voordeel, tussen 50 en 75% kostenbesparing.
  • Duurzame oplossing, lage CO2 uitstoot, besparing van tropisch hardhout.
  • Geen omgevingsoverlast, fiets-, vaar- en voetgangersverkeer kan gewoon door.

HOUTHERSTEL - BRUGGEN

Bruggen

Houten bruggen kennen vaak aantasting door softrot bij de jukpalen, kespen en langsliggers, het constructieve deel van de brug. De Protek Aqua® methode is hiervoor de perfecte oplossing.

Lees meer

HOUTHERSTEL - MEERPALEN EN DUKDALVEN

HOUTHERSTEL - REMMING- EN GELEIDEWERKEN

Remming- en geleidewerken

Een remming- of geleidewerk is een samengesteld waterbouwwerk van meerpalen, schoren en gordingen. Softrot die optreedt, vaak ter hoogte van de luchtwaterlijn, kan met de Protek Aqua® methode hersteld worden zodat de constructie intact kan blijven.

Lees meer

HOUTHERSTEL - STEIGERS

HOUTHERSTEL - SLUISDEUREN EN STUWEN

Sluisdeuren en stuwen

Houten sluisdeuren vertonen vaak aantasting door onder andere softrot bij de beplanking en de voor- of achterhar. Ook is de tussenregel, welke op de luchtwaterlijn zit, vaak aangetast. Protekta kan deze schades herstellen zonder dat de deur gelift hoeft te worden. Doordat er plaatselijk hersteld wordt, kan bij sluizen het vaarverkeer doorgaan. De overlast wordt hierdoor tot een minimum beperkt.
Bij houten stuwen komt aantasting voor bij de planken op de luchtzandlijn. Hierdoor is de stuw niet meer waterdicht, waardoor deze niet optimaal werkt. Protekta kan deze schade plaatselijk herstellen terwijl de stuw werkend is.

Lees meer

HOUTHERSTEL - DAMWANDEN

HOUTHERSTEL - ANTISLIP

Antislip

Om gladheid van brugdekken, steigers en gordingen tegen te gaan, kent Protekta diverse soorten oplossingen: de volledige Protek Aqua® antisliplaag of de PAT antislipstrip.

Lees meer

HOUTHERSTEL - PROTEK JACKET

Heeft u vragen of interesse in onze dienstverlening? Neem gerust contact op»