Meerpalen en dukdalven

Na ongeveer 25 jaar worden tropisch hardhouten palen, in verband met softrot op de luchtwaterlijn, vervangen door nieuwe hardhouten palen. Meerpalen hebben een lengte van ca. 16 meter waarvan er gemiddeld ca. 2 meter boven het water uitsteekt. Protekta kan deze aantasting constructief herstellen en zo een duurzame en economisch voordelige oplossing bieden.

HOUTHERSTEL - MEERPALEN EN DUKDALVEN

Meerpalen of dukdalven (samengesteld uit meerpalen) laten maar een klein deel van hun totaal zien. Slechts één achtste deel staat boven water, terwijl ze ongeveer een meter in de bodem het zwaarst worden belast. In de bodem en onder water, daar waar zuurstof ontbreekt, kunnen deze tropisch hardhouten meerpalen jarenlang dienst doen. Het is vanaf de luchtwaterlijn waar de aantasting voorkomt. Deze aantastingen door softrot kunnen met de Protek Aqua® methode op twee manieren constructief worden hersteld.

De bestaande meerpaal wordt hersteld op de luchtwaterlijn, of het deel dat boven water uitsteekt wordt vernieuwd en met de Protek Aqua® methode gemonteerd op de bestaande meerpaal.

  PROTEKTA PROJECTEN MEERPALEN EN DUKDALVEN

Heeft u vragen of interesse in onze dienstverlening? Neem gerust contact op»