Nieuws Protekta Aqua Tech BV

2021

23Apr

Protek Aqua® antisliplaag

De Protek Aqua® antisliplaag zorgt voor een veilig oppervlak. Op de ondergrond wordt met de hand een tweecomponenten epoxy laag aangebracht. Deze laag wordt vervolgens ingestrooid met steenslag. Hierdoor ontstaat er een stroeve laag die gladheid tegen gaat. Zowel houten als kunststof dekdelen kunnen behandeld worden, en de Protek Aqua® mag boven oppervlaktewater aangebracht worden.
Dit kunnen wij ten alle tijden aanbrengen (ook met vochtig weer). Bestaande bruggen of vlonders kunnen door Protekta van een antisliplaag worden voorzien. Eerst wordt de oppervlakte voorbehandeld om een maximale hechting te garanderen.
Wij geven tien jaar garantie op onze Protek Aqua® antisliplaag.
Tevens gaan de planken na het aanbrengen van een Protek Aqua® antisliplaag tien tot twintig jaar langer mee.
Zie onderstaande link voor al onze antislip projecten:

09Apr

Vaartbrug

Een mooie afsluiting van de week.
Deze week hebben wij de werkzaamheden afgerond aan de historische remmingwerken van de Vaartbrug in Krommenie.
Is het geen plaatje?

24Maa

Klimpark

In het mooie Appelscha hebben wij in opdracht van De Jongens van Outdoor 2 spechtgaten hersteld in een paal van hun klimpark. 🐦🔝
Wij wensen iedereen veel klimplezier.

16Maa

CO₂ prestatieladder

Protekta staat voor duurzaam.
Door houten kunstwerken juist een levensduur verlenging te geven, in plaats van onnodig te vervangen, werken wij aan een groenere toekomst en veel minder CO₂ uitstoot.
Wij zijn trots op het behalen van de CO₂ prestatieladder.
Samen zorgen voor minder CO₂ uitstoot!💪✅
 
# CO₂prestatieladder #groeneretoekomst #duurzaam #houtherstelindewaterbouw
 

08Maa

Resistograaf

Wat is een resistograaf en waarvoor dient deze:
 
De resistograaf wordt gebruikt voor het meten van de dikte van de restwand bij hol of door houtrot aangetast hout. Met een dunne boornaald wordt door het hout tot aan het aangetaste hout of holte een gaatje geboord waarbij de weerstand die de boornaald ondervindt wordt gemeten en geregistreerd.
Zo kunnen wij tijdens de inspectie de exacte aantasting in/van het hout bepalen. Heeft u een houten kunstwerk welke u door ons met het gebruik van onder andere een resistograaf zou willen laten inspecteren? bel of mail ons dan.
0492-364292 - info@protekta.nl

04Maa

Hout herstel in (jacht)haven

Duurzaam houtherstel in een (jacht)haven. Ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft u een (jacht)haven, of komt u wel eens in een (jacht)haven en ziet u meerpalen, gordingen, dukdalven, remmingwerken e.d. welke toe zijn aan een opknapbeurt? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag wat wij voor u kunnen betekenen. #jachthaven #haven #meerpalen #gording #houtenkunstwerken #houtherstel #duurzaam

25Feb

Historische remmingwerken

De remmingwerken van de Vaartbrug in Krommenie waren toe aan een opknapbeurt.
In opdracht van de
Gemeente Zaanstad zullen wij de komende weken herstelwerkzaamheden uitvoeren om zo de 4 remmingwerken een levensduurverlenging van 30 tot 50 jaar te geven.
De remmingwerken zullen hun historische uiterlijk, waarvan er maar een paar zijn, in Nederland behouden.

19Feb

Eindhovensdagblad

Hout dat gebruikt wordt bij waterkunstwerken is meestal na een jaar of 25 afgeschreven. Vaak worden dan complete houten delen vervangen, terwijl maar een klein gedeelte rot is. Het hout dat uit het water komt, wordt ergens opgeslagen en veelal blijft het daar dan gewoon liggen. ,,Het herstellen van hout is goedkoper en duurzamer dan het compleet vervangen. Maar toch is het in Nederland nog zo dat er veelal voor dat laatste gekozen wordt", legt directeur Sjaak Bisseling van Protekta uit.

 
 

,,Aannemers willen vaak alles vernieuwen, dat levert het meeste geld op. Maar ook ambtenaren van gemeenten die we spreken kiezen vaak voor complete vernieuwing. Terwijl bijvoorbeeld de kosten voor het herstellen van schade aan een brug 50.000 euro is en een compleet nieuwe 150.000 euro kost.”

Koppelen met gerecycled hout

Er valt wat dat betreft voor Protekta nog veel te winnen. Een eerste stap daartoe kan het winnen van de InfraTech Innovatieprijs 2021 zijn. Het bedrijf kreeg die prijs voor hun manier van het koppelen van palen. ,,De houten palen kunnen onder en boven water gekoppeld worden. Ze worden bijvoorbeeld onder water afgezaagd (het rotte gedeelte, red.) en gekoppeld met gerecycled hout. Om de palen te koppelen zagen we eerst gaten in beide palen, daarna worden glasvezelstaven aangebracht en wordt de verbinding gedicht met hulp van een speciaal ontwikkelde kunsthars”, geeft Bisseling aan.

Protekta maakt daarbij onder meer gebruik van gerecycled hout, het hout dat dus opgeslagen ligt te verstoffen nadat het in zijn geheel uit het water is gehaald en vervangen wordt. ,,Buiten dat onze werkwijze veel euro's bespaart, werken we zo ook zoveel mogelijk milieuvriendelijk.”

Palen en hout herstellen in het water, dat was echt vernieu­wend.”
Sjaak Bisseling, Protekta

Bisseling is nu ruim twaalf jaar werkzaam in het herstellen van hout bij waterkunstwerken. Een specialisme dat hij zich helemaal toegeëigend heeft. ,,Ik ben iemand die altijd vooruit wil kijken. Hiervoor werkte ik in het herstel van hout in monumentale panden. Droog hout dus. Dat is ook mooi werk, maar niet vernieuwend. Palen en hout herstellen in het water, dat was echt vernieuwend.”

Bisseling vond zijn weg en kon direct aan de slag in de haven van Rotterdam. Inmiddels heeft het bedrijf zo'n vijftien medewerkers en werkt Protekta door heel Nederland. ,,Naast het octrooi voor het koppelen van palen hebben we ook octrooien voor het verstevigen van palen en het herstellen van schade aan palen.”

12Feb

Vacature

Heb jij interesse in hout, water en werken in de buitenlucht? Ben je op zoek naar een baan als timmerman? En wil je op vrijdag vrij zijn? Solliciteer dan bij Protekta als Timmerman waterbouw.

11Feb

Bikkels

Onze heren van de buitendienst zijn bikkels, maar de weersomstandigheden deze week waren wel heel extreem ❄️☃️.
Morgen zullen enkele werkzaamheden hervat worden (natuurlijk niet in het water 😅 ) en wij hopen, dat we volgende week weer een "normale" werkweek hebben.

01Feb

Amersfoort

In opdracht van de Gemeente Amersfoort zijn wij begin januari gestart met herstelwerkzaamheden aan de 4 dukdalven en 4 remmingwerken bij de Koppelbrug
in Amersfoort. In verband met het weer doen wij er alles aan om in goede omstandigheden door te kunnen werken.

27Jan

Maak van duurzaamheid een vereiste in plaats van een leuke bijkomstigheid

Nederland ligt ver achter op schema om zijn klimaatdoelen te halen. In 2030 moeten de broeikasgassen met 49% zijn gedaald. Als we op hetzelfde tempo doorgaan komen we slechts op 34%. Het tempo zal dus moeten verdubbelen wil de doelstelling in 2030 behaald worden.

Ook in onze sector, de waterbouw sector, is werk aan de winkel. In aanbestedingen wordt duurzaamheid vaak als pluspunt gepresenteerd maar niet als vereiste. Om de klimaatdoelen te behalen zal duurzaamheid in aanbestedingen vereist moeten worden aan de hand van cijfers in plaats van goede intenties.

Wat is duurzaam?

Bij Protekta staat duurzaamheid hoog in het vaandel en wat ons betreft gaan we die klimaatdoelen halen. Maar wat is nou eigenlijk duurzaam? In de Van Dale staan verschillende betekenissen: ‘lang durend’, maar ook ‘weinig aan slijtage onderhevig’ en ‘het milieu weinig belastend’. Dit creëert nog wel eens verwarring. Neem bijvoorbeeld duurzaam staal. Staal gaat inderdaad lang mee maar is zeer belastend voor het milieu. Zo komt het voor dat een gemeente die in haar coalitieakkoord streeft naar een duurzame samenleving opdracht geeft om houten bruggen te vervangen door ‘duurzame’ bruggen van staal of composiet. De lezer zal geneigd zijn om duurzaam te associëren met ‘goed voor het milieu’ terwijl dat niet zo is. Om dit soort redenen is het van groot belang dat duurzaamheid goed gedefinieerd wordt. Zo kunnen gemeentes en andere overheden met groene ambities hun doelen ook echt bereiken.

Man met zaag in water

Aanbestedingen

Naast een goede definitie van duurzaamheid is het belangrijk om duurzaamheid uit te drukken in cijfers. Denk bijvoorbeeld aan CO2-uitstoot. Overheden kunnen een score of een limiet hangen aan de hoeveelheid CO2-uitstoot bij de uitvoering van een project. Op deze manier kunnen gemeentes duurzaamheid makkelijk meewegen in de beoordeling van een aanbesteding en verandert duurzaamheid van een leuke extra in een vereiste.

Houtherstel

Protekta loopt vaak tegen bovengenoemde problemen aan. De groene intentie bij overheden is er, maar deze wordt niet altijd doorgezet in het beleid. Wij kunnen met onze herstelmethode ontzettend veel hout hergebruiken en CO2-uitstoot besparen. Dit doen we door het herstellen van hout in de waterbouw. Palen van tropisch hardhout zijn in de meeste gevallen na 25 jaar slechts gedeeltelijk aangetast. Het overgrote deel van de paal heeft onder water gestaan en is nog in perfecte staat. Door de paal plaatselijk te herstellen is de paal weer als nieuw en kan deze weer 25 jaar mee. Het herstel doen we met glasvezel wapening en een speciaal ontwikkelde hars die boven en onder water geschikt is. Het resultaat is een paal met dezelfde sterkte als een nieuwe paal. Op het herstelde werk geven we een garantie van 20 jaar. Daarmee voldoen we aan alle betekenissen van het woord duurzaam. Ons product gaat niet alleen lang mee maar is ook weinig aan slijtage onderhevig, en niet geheel onbelangrijk is het de beste optie voor het milieu.

Zo bouwt Protekta aan een duurzame toekomst

http://ow.ly/2bfY30rtfSt

15Jan

Winnaar prestigieuze InfraTech Product Innovatieprijs 2021!

Winnaar prestigieuze InfraTech Product Innovatieprijs 2021!

De InfraTech vakbeurs is een van de grootste beurzen wereldwijd op het gebied van infratechniek. Wij zijn dan ook super trots dat wij met onze innovatieve methode om houten palen te koppelen deze prijs hebben gewonnen. De winnaar werd gekozen door Voorzitter Bouwend Nederland Maxime Verhagen en Tjeerd Roozendaal, Hoofdingenieur-directeur Programma’s Projecten en Onderhoud bij Rijkswaterstaat.

In de waterbouw worden gebruikte houten palen aan het einde van hun levensduur vaak niet hergebruikt terwijl het grootste deel nog in perfecte staat is. Met gebruik van onze methode kan een dergelijke houten paal gekoppeld worden, zowel onder als boven water. De houten palen worden bijvoorbeeld afgezaagd op de luchtwaterlijn en gekoppeld met gerecycled of nieuw hout. Hierdoor krijgen de gebruikte palen of zelfs gehele houten kunstwerken een nieuw leven. Uit constructieve berekeningen is gebleken dat de gekoppelde paal even sterk is als een nieuwe paal. Voor meer informatie bekijk onze video https://lnkd.in/e-vDC_K

Bent u net zo enthousiast als Rijkswaterstaat om samen met ons een duurzame toekomst aan te gaan? Neem dan contact op met ons.

08Jan

Efficiënt en effectief werken

Efficiënt en effectief werken daar staan wij voor!
#zoalshethoort #week1van2021 #mooieprojecten #specialisten #1team1taak

07Jan

Update 01. 2021

06Jan

Koppelen houten palen

Om efficiënter gebruik te maken van tropisch hardhout in de waterbouw, hebben wij een innovatieve methode ontwikkeld om houten palen te koppelen.
https://www.regioinbedrijf.nl/bedrijfsnieuws/protekta-genomineerd-voor-infratech-productinnovatieprijs-2021.12376/

2020

21Dec

Kerstgroet Protekta

🎄Kerstgroet van Protekta!🎄
 
Deze week is onze buitendienst nog druk bezig met het uitvoeren van herstelwerkzaamheden in Leiden, Almere en Utrecht.
Donderdag 24 december zal iedereen in de middag gaan genieten van zijn vakantie. Ook het kantoor is dan gesloten.
Op 4 januari zullen wij weer hard aan het werk gaan om er samen met u, een nog groener 2021 van te maken.

15Dec

Protekta CO2 neutraal in 2030

Protekta wil in 2030 CO2-neutraal zijn. Dit gaan we bereiken met de CO2-prestatieladder. Waar we in 2019 118 ton CO2 uitstootten is dat in 2020 al gedaald naar 110 ton CO2 uitstoot, een afname van 6,8%. Dit hebben we bereikt met de aanleg van zonnepanelen op het dak, en het vervangen van de grootste kilometervreters door elektrische auto's maar ook door kleine dingen als het plaatsen van LED-lampen. In 2021 hopen we ons CO2-bewust certificaat op niveau 3 te krijgen. De reductiedoelstellingen voor de komende jaren zijn de volgende:

Jaar     Referentiejaar Brandstof Bedrijfswagens Elektriciteit Materieel Verwarmen
2020 2019 0% 0% -30% 0% -5%
2021 2020 0% 0% -30% -5% -5%
2022 2020 0% -20% -30% -5% -5%
2026 2020 -50% -60% -30% -12,5% -5%
2030 2020 -100% -80% -30% -30% -100%

Dit gaan we bereiken met de volgende maatregelen:
1. We gaan heel veel hout herstellen
2. De 79 zonnepanelen op ons dak
3. Het elektrisch rijden van onze grootste kilometervreters
4. De overstap naar een groene energieleverancier met 100% groene stroom uit Nederland
5. De transitie naar een volledig elektrisch wagenpark
6. Efficienter gebruik benzine door gebruik Superplus voor materieel11Dec

Timmermannen in de waterbouw

Timmermannen in de waterbouw 🔨💪
Ons team uit het noorden is momenteel bezig met herstelwerkzaamheden aan diverse palen in Zwolle.
#specialisten

07Dec

Genomineerd voor de InfraTech Product innovatieprijs 2021!

De genomineerden InfraTech Innovatieprijzen 2021 zijn bekend! Negen inzendingen maken nog kans om de InfraTech Innovatieprijs 2021 in de wacht te slepen. De vakjury koos ze uit maar liefst 79 inzendingen: een record. De InfraTech Innovatieprijs 2021 kent drie categorieën: 'product innovatie', 'proces innovatie' en 'vernieuwende samenwerking'. In al die categorieën zijn nu nog 3 kanshebbers voor een prijs.

Genomineerden Product Innovatie:
BAM Infra Nederland - Xstream Flexibele Kribben
Ploegam BV - Emissieloos (zwaar) grondverzet materieel
Protekta Aqua Tech - Koppelen houten palen

Proces Innovatie:
- De Vries & van de Wiel Reiniging van PFAS - verontreinigde gronden
NGinfra - MOVICI
Royal HaskoningDHV - 3DPCC (3D-Printen met Circulair Composiet)

Vernieuwende Samenwerking:
- ASTRIN | Smart Infra - Smart Infra Technicus
- ENI - Gezamelijk ontwikkelen emissieloos bouwmaterieel
Rijkswaterstaat en De Bouwcampus - SBIR Circulaire Viaducten

Pitches
Op vrijdag 11 december pitchen de genomineerden hun innovaties voor de jury in een digitale bijeenkomst. Op 13 januari 2021 tijdens InfraTech zullen de prijzen aan de winnaars uit gereikt worden.

04Dec

Werk in uitvoering

De remmingwerken van de Snellerbrug in Woerden waren toe aan een opknapbeurt.
De
Gemeente Woerden heeft ons uitgenodigd om een inspectie uit te voeren aan de remmingwerken.
Tijdens deze inspectie is de exacte aantasting geconstateerd. Zo hebben wij een werkplan opgesteld, wat nu in uitvoering is.

02Dec

Artikel voor Regio in Bedrijf

Mooi artikel!
Geschreven in samen werking met Gerben van den Broek voor RegioinBedrijf.

#Houten constructies als #bruggen en #kunstwerken zijn mooi, maar vragen ook veel onderhoud. Niet alleen boven, maar ook onder #water. Dankzij de #Protek Aqua® methode van Protekta Aqua Tech kan de levensduur tientallen jaren worden verlengd. http://ow.ly/eXtm30rmwhs

https://www.regioinbedrijf.nl/bedrijfsnieuws/werkwijze-van-protekta-is-economisch-gunstiger-en-milieubewuster.12356/

23Nov

Westerstaketsel Oostende

06Nov

Oplevering

Deze week heeft onze adviseur Lucie met de Gemeente Etten-Leur onze werkzaamheden aan de jukpalen van de brug aan de Geerkade opgeleverd. Een mooi project met een tevreden klant.

02Nov

Kluutbrug

De Kluutbrug in Almere is een van de bruggen waar wij dit jaar, in opdracht van de Gemeente Almere werkzaamheden aan hebben mogen uitvoeren.
Wij hebben 4 jukpalen in het water, 4 jukpalen in het zand, de kespen bij de jukpalen, en de landhoofden hersteld met de Protek Aqua® herstelmethode.
Tevens hebben wij het oude dek gedemonteerd, en een nieuw dek met gripstrips geplaatst.
Wederom een geslaagd project!

26Okt

Herstel bovenzijde pylonen

In opdracht van K_Dekker bouw & infra, hebben wij voor de Gemeente Lelystad de Geldersebrug KW1532 hersteld. Wij hebben onder andere de bovenzijde van de pylonen hersteld met onze Protek Aqua® herstelmethode. Door gebruik te maken van onze herstelmethode, krijgt het herstelde hout een levensduurverlenging van zeker 30 jaar. Zo wordt er bespaard op CO2 uitstoot en tropisch hardhout.
✅🌳🌳Protekta doet mee aan klimaatverbetering, dat wilt U toch ook?🌳🌳✅

16Okt

Hardwerken

Foto spreekt voor zich 💪 :
#hardwerken #hersteljukpalen #specialisten #trotsoponzejongens #timmermannenindewaterbouw
 
Werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de Provincie Fryslân

14Okt

Hoera

Hoera onze Wietse is geslaagd voor zijn aanhanger rijbewijs!

09Okt

Sluisdeuren

Op de foto is te zien hoe wij onze Protek Aqua® herstelmethode, in combinatie met vinylester platen gebruiken om deze sluisdeuren te herstellen. Voor deze werkzaamheden hebben ze het waterpeil moeten laten zakken, zodat wij al het aangetaste hout hebben kunnen herstellen.

08Okt

Dag 2

Vandaag de tweede en laatste dag op de Techni-Mat beurs in Kortrijk. Wij kijken weer uit naar een geslaagde beurs dag, tot straks! Stand 244

07Okt

Techni-Mat Kortrijk

Vandaag en morgen staan wij op de Techni-Mat beurs in Kortrijk.
Bezoek ons in hal 4, op stand 244.
De openingstijden van de beurs zijn: 11:00 tot 21:00 uur.
Graag tot straks of morgen!
Techni-Mat vakbeurs voor infra en ruwbouw

05Okt

Regioinbedrijf

05Okt

Protekta gaat zich certificeren voor de CO2-prestatieladder in 2021

We zijn alvast met de voorbereidingen begonnen om in ons in 2021 te laten certificeren voor de CO2-prestatieladder. Dit is een initiatief van SKAO om de CO2-uitstoot van je bedrijf naar beneden te brengen samen met al je stakeholders. Zelf doen we al het een en ander om de CO2-uitstoot naar beneden te brengen zoals de aanschaf van led-lampen en het zuinig instellen van je thermostaat. Maar daarnaast denken we ook groter in de vorm van 79 zonnepanelen op het dak en de overstap naar een volledig elektrisch wagenpark. Ons doel daarbij is om in 2030 volledig energie-neutraal te zijn.

Doet u mee?

18Sep

Jukpalen en kespen

Herstel jukpalen en kespen

Met ons gepatenteerde Protek Aqua® systeem wat al ruim 12 jaar zijn kwaliteit heeft bewezen, herstellen wij tropisch hardhout onder en boven water.
In Bleiswijk hebben wij deze week onze werkzaamheden afgerond aan de brug aan de Rottedijk. In opdracht van KVDM Bleiswijk mochten wij deze werkzaamheden uitvoeren, en we kijken dan ook uit naar de werkzaamheden aan de volgende brug in oktober.

#jukpaal #kesp #bleiswijk #duurzaamheid #mooiproject

11Sep

Wageningen staat deze week in het thema recyclen en duurzaamheid.

Wageningen staat deze week in het thema recyclen en duurzaamheid.
In opdracht van de Gemeente Wageningen hebben wij in het park bij de Mondriaanlaan de jukpalen van een brug duurzaam hersteld met onze Protek Aqua® herstelmethode.
Ook hebben wij opdracht gekregen om in hetzelfde park van twee steigers die in een slechte staat verkeren een grote steiger te maken.
Met het oog op duurzaamheid en recyclen hebben wij de palen van de ene steiger laten staan en hergebruikt voor de nieuwe steiger.
Daarna hebben we de palen van de andere steiger bij de huidige palen geplaatst om zo de grote steiger op te kunnen bouwen.
Verder zijn de oude dekplanken van beide steigers gecontroleerd en hergebruikt bij de studentenbrug in de buurt.
Recyclen is niet alleen een voordelige, maar ook een duurzame optie.

28Aug

Herstel jukpalen

Momenteel zijn wij werkzaam in Lelystad in opdracht van de Gemeente Lelystad met herstelwerkzaamheden aan de jukpalen van 2 bruggen.
Op de foto's zie je dat het aangetaste hout op de luchtwaterlijn is weggezaagd.
Daarna zijn er glasvezelwapeningsstaven aangebracht voor extra stevigheid, een passende bekisting omheen gemaakt en volgegoten met Protek Aqua®.
Na uitharding is de bekisting verwijderd, en hebben wij de herstelde jukpalen afgewerkt.
Met het gebruik van de Protek Aqua® herstelmethode wordt er bijgedragen aan een beter milieu.
Er wordt bespaart op de uitstoot van CO2 en het gebruik van tropisch hardhout.
#duurzaam #groeneretoekomst #KOMOcertificaat

17Aug

Wij zijn weer aan de slag!

De vakantie periode is voor ons weer voorbij, en onze heren van de buitendienst gaan deze week aan de slag om onder andere 3 bruggen in Medemblik, 1 brug in Groningen en een steiger in Stavoren op een duurzame manier te herstellen.
De gehele binnendienst staat weer voor u klaar om vragen met betrekking tot onze werkwijze/ een onderzoek/offerte of andere verzoeken te beantwoorden.
U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 0492-364292 of door middel van een mail te sturen naar: info@protekta.nl

23Jul

Vakantie periode

Tijdens de bouwvak periode (week 31,32 en 33) zullen onze heren van de buitendienst genieten van een welverdiende vakantie.
Ook op kantoor genieten sommige van enkele vrije dagen.
Wij zijn daarom minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.
Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe, en reis wijs!

22Jul

3 bruggen hersteld in Velsen-Zuid

In opdracht van Recreatieschap Spaarnwoude hebben onze specialisten 3 bruggen mogen herstellen.
De projectleider Kees de Vree heeft ook dit project weer op de voet gevolgd, en met tevredenheid opgeleverd met onze jongens.
#teamwork #specialisten #duurzaamhoutherstel #KOMO

 

15Jul

Herstel remmingwerken

Softrot aantasting komt in remming- en geleidewerken vaak voor bij meerpalen en schoren op de luchtwaterlijn, bij de aansluiting van de gordingen en bij de koppen van meerpalen. Omdat deze objecten vaak complexe waterbouwwerken zijn, staat het vervangen van een onderdeel vaak gelijk aan het vernieuwen van het totaal. Met de Protek Aqua® methode kunnen wij deze aantasting plaatselijk herstellen en het bouwwerk een levensduurverlenging geven van twintig tot dertig jaar.

06Jul

Update 3

15Jun

💪Een goede taakverdeling is het halve werk💪

04Jun

Herstel palen aanmeersteiger Stavoren

Momenteel zijn wij bezig om de palen van de aanmeersteiger in de haven van Stavoren te herstellen met onze Protek Aqua® herstelmethode.
Met onze gepatenteerde Protek Aqua® methode kunnen wij de palen constructief herstellen en de levensduur verlengen met tientallen jaren.
Met deze duurzame methode wordt aantoonbaar veel CO2 en tropisch hardhout bespaard.
In 2015 hebben wij in opdracht van de Gemeente Súdwest-Fryslân ook de veer steiger in Stavoren mogen herstellen.

29Mei

Wij wensen u een prettig pinksterweekend toe

Wij wensen iedereen een prettig en zonnig pinksterweekend toe.
 
Heeft u ook interesse in onze Protek Aqua® herstelmethode?
Wij plannen graag een vrijblijvende afspraak (een persoonlijk bezoek of telefonisch gesprek) in om alle voordelen van het werken met onze Protek Aqua® herstelmethode aan u uit te leggen.
Graag tot ziens!
#Duurzaamhoutherstel #milieu #beterewereld #economischvoordeel

08Mei

Herstel remmingwerken Wilhelmina van Pruisenbrug

Hekendorp heeft er weer een aantal mooie herstelde remmingwerken bij.
In opdracht van de gemeente Oudewater/Woerden hebben wij de gordingen van de remmingwerken bij de Wilhelmina van Pruisenbrug hersteld met onze Protek Aqua® herstelmethode.

17Apr

Ook deze week hebben we weer een mooi project mogen uitvoeren

Is het geen plaatje?
Deze week hebben we herstelwerkzaamheden mogen uitvoeren in opdracht van de Gemeente Woerden aan de 4 meerpalen bij de Molenbrug.
De volgorde van de foto's is van de oplevering, tijdens werkzaamheden, en een foto voorafgaand aan het werk.
Ook op dit mooie resultaat zijn we weer trots!

30Maa

Lieve groet van Lucie

18Maa

Extra maatregelen i.v.m. coronavirus

12Maa

Antislip

Heeft u ook last van een gladde trap, vlonder, brug of looppad in uw omgeving?
Hier hebben wij een oplossing voor:
De Protek Aqua® antisliplaag zorgt voor een veilig oppervlak. Op de ondergrond wordt een laag aangebracht bestaande uit drie componenten.
Deze wordt vervolgens ingestrooid met steenslag.
Hierdoor ontstaat er een stroeve laag die gladheid tegen gaat.
Zowel houten als kunststof dekdelen kunnen behandeld worden.
De steenslag die gebruikt wordt is leverbaar in diverse kleuren en gradaties voor meer of minder stroefheid.
Tevens kan de antisliplaag toegepast worden op zowel oude
als nieuwe dekdelen en mag het boven oppervlaktewater aangebracht worden.
Op de hechting en Protek Aqua® geeft Protekta een garantie van 10 jaar.

06Maa

Update 2

21Feb

Voorjaarsvakantie

Ondanks de voorjaarsvakantie is ons kantoor volgende week toch geopend van maandag tot en met vrijdag.
0492-364292
We wensen iedereen een fijne carnaval/vakantie toe.

13Feb

Klimparken en speeltuinen

Wist u dat wij ook houten palen van klimparken en of speeltuinen kunnen herstellen?

Deze week hebben wij weer een kijkje mogen nemen bij een mooi klimpark om de staat van de houten palen te beoordelen. Niet alleen binnen Nederland maar ook internationaal hebben wij verschillende projecten mogen uitvoeren, zoals het klimpark in Kos (Griekenland). Hier hebben wij in 2017 en 2018 houten palen mogen herstellen.

#klimpark #speeltuin #duurzaamhoutherstel #Nederland #Internationaal

07Feb

Klimaatadaptatie

Inspirerend verhaal van hoogleraar Jan Rotmans over de klimaattransitie en de Green Deal bij Duurzaam GWW.
We zijn op de goede weg met de Green Deal Duurzaam GWW maar het moet nog 10 keer sneller in onze sector!
hashtag#klimaatadaptatie

31Jan

Vakbeurs openbare ruimte 6 februari 2020 Brussel

Volgende week donderdag 6 februari staat Protekta op de vakbeurs openbare ruimte in België.
Heeft u interesse in duurzaam houtherstel en het samen werken aan een groenere toekomst? kom dan langs op stand 2.50.
Sjaak Bisseling en Milou Bisseling staan met een glimlach klaar om u te woord te staan.
Graag tot dan!

Locatie:
Brussels Expo | Paleis 1
Belgiëplein 1
BE - 1020 Brussel

Openingstijden:
Donderdag 6 februari 09.00 - 17.00 uur.

27Jan

Infra Relatiedagen 2020

Graag verwelkomen wij u op de beurs Infra Relatiedagen 2020 te Hardenberg.
De beurs vindt plaats op 4, 5 en 6 februari 2020.
 
Openingstijden:
13:00 - 21:00 uur
 
Locatie:
Evenementenhal Hardenberg
Energieweg 2
7772 TV Hardenberg
 
Stand:
Hal 4, stand 419
 
Graag tot dan!

17Jan

Historische staat behouden houtenkunstwerk

Heeft u net als de Gemeente Leiden, Gemeente Noordoostpolder of Waterschap Brabantse Delta ook een houten kunstwerk waarbij u de historische staat wilt behouden?
Neem dan contact met ons op. Wij plannen graag een afspraak met u in.
Onderstaand enkele projecten, uitgevoerd in 2019.

15Jan

Al 15 jaar lang zijn wij marktleider op het gebied van houtherstel

Al 15 jaar lang zijn wij marktleider op het gebied van herstellen van houten kunstwerken.
In de jubileum editie van Grond Weg Waterbouw Nederland staat dit mooie artikel over onze duurzame manier van houtherstel in de waterbouw.
Daar zijn wij goed in.

 

02Jan

Trekvaartbrug Leiden

Wij wensen iedereen een goed, gelukkig, gezond en groen 2020 toe.
 
De foto is van werkzaamheden aan de remmingwerken bij de Trekvaartbrug te Leiden, welke o.a. in week 51 zijn uitgevoerd in opdracht van de Gemeente Leiden

2019

19Dec

Bruggen vernieuwen Gemert

Een van onze ploegen sluiten dit jaar af met het vernieuwen van 4 bruggen in ons mooie Gemert.
Nu genieten van een welverdiende vakantie.

17Dec

Kerstgroet

Vanwege de feestdagen zijn wij gesloten vanaf 20-12-2019 t/m 05-01-2020

12Dec

Herstelwerkzaamheden Brug 5 te Eindhoven

De herstelwerkzaamheden aan brug 5, KW79 nabij de Orleanshof te Eindhoven zijn in volle gang.
De binnenste en buitenste langsliggers worden hersteld, evenals de jukpalen, kespen en schoren daar waar nodig.

02Dec

Herstelwerkzaamheden geleiding rondom Monicabrug te Utrecht

Vandaag zijn wij begonnen met de herstel werkzaamheden aan de geleiding rondom de Monicabrug te Utrecht. Deze werkzaamheden zullen wij uitvoeren in opdracht van de Gemeente Utrecht

25Nov

Bekisting meerpaal

Bekisting meerpaal
Steigers veerpond Amsteldijk/Ouderkerkerdijk te Amsterdam

21Nov

Vakbeurs Klimaat 2019 te Houten

Komt u vandaag ook een kijkje nemen op de Vakbeurs Klimaat te Houten?
Meidoornkade 22, 3992 AE Houten
Lucie Roep, Sjaak Bisseling en Milou Bisseling staan u graag te woord in stand 2.2.21

21Nov

Brielle

Smile!
Herstelwerkzaamheden steiger Brielle

24Okt

Vakbeurs Klimaat 2019

21 november zijn wij aanwezig op de Vakbeurs Klimaat te Houten.
Standnummer: 2.2.21
Komt u ook langs?

02Okt

Werkzaamheden in uitvoering brug Henri Dunantpark Eindhoven

05Sep

Hoeveel regenbogen tel jij?

Oosterkade te Rotterdam

30Aug

De Paterbrug in Leiden, is het geen plaatje?

De Paterbrug in Leiden, is het geen plaatje?
 
Inmiddels zijn wij hier al enkele weken bezig met het herstellen van deze prachtige brug in opdracht van de Gemeente Leiden.
Bent u benieuwd naar het eind resultaat? Hou dan onze pagina in de gaten.
Zodra wij onze werkzaamheden hebben afgerond, zal er een foto geplaatst worden van het eind resultaat.

27Aug

Protek Aqua® herstel methode

Wat is de Protek Aqua® herstelmethode?
Hier onder een duidelijke uitleg.
Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd contact op nemen met ons op: 0492-364 292 of via info@protekta.nl.

Protek Aqua® herstelmethode
Het Bêta®-polymeerchemisch behandelen d.m.v. de speciale epoxyhars Protek Aqua® (onder octrooi nummer EP2199498 A2).
Werkwijze herstelmethode:
a. het verwijderen van het aangetaste/verzwakte hout;
b. het eventueel boren van gaten in het resterende houten gedeelte t.b.v. de aan te bren¬gen, in polyester gebonden, glasvezel wapeningsstaven waar nodig; 
c. het eventueel aanbrengen van een wapening van, in polyester gebonden, glasvezel wapeningsstaven;
d. het aanbrengen van een goed sluitende tijdelijke bekisting met inwendige afmetingen gelijk aan de oorspronkelijke houtafmetingen;
e. het compounderen van de Protek Aqua® volgens Bêta® specificaties;
f. het vullen van de bekisting met Protek Aqua®;
g. het verwijderen van de bekisting;
h. het afwerken van het herstelde onderdeel.

21Aug

Werkzaamheden Oosterkade te Rotterdam

Protekta is al enige tijd werkzaam in Rotterdam aan de Oosterkade in opdracht van de gemeente Rotterdam.
Enkele werkzaamheden die wij momenteel uitvoeren met behulp van de Protek Aqua herstel methode zijn:
- herstellen, schilderen en nummeren van de koningspalen;
- remmingen herstellen;
- aanbrengen antisliplaag over gordingen.

15Aug

Herstel dukdalven te Kruisland gestart

Deze week zijn wij begonnen met de herstelwerkzaamheden van de dukdalven te Kruisland.
Deze opdracht voeren wij uit in opdracht van Waterschap Brabantse Delta.

12Aug

De vakantieperiode is voorbij voor Protekta!

De vakantie periode is weer voorbij en vanaf vandaag staat het gehele Protekta team weer voor u klaar.
Vandaag zijn er een aantal mannen van ons @PoldersportDeKwakel bezig met de herstelwerkzaamheden aan de Hindernisbaan. (zie filmpje) na een goede warming-up konden de herstelwerkzaamheden beginnen.
#PoldersportDeKwakel #vakantieperiodevoorbij #zinin

31Jul

Gekleed voor de Job in het Eindhovens Dagblad

Momenteel genieten onze buitendienstmedewerkers van een welverdiende vakantie maar onlangs was in het Eindhovens Dagblad in de rubriek Gekleed voor de Job te zien hoe onze buitendienstmedewerkers zijn uitgerust als zij aan het werk zijn. Kees Martens bedankt voor de gave foto's!

07Jun

Laagwerker in gebruik bij uitvoering werkzaamheden in Rotterdam

Met behulp van een laagwerker (een hoogwerker die ook meters naar beneden kan) zijn we nu een paar weken aan de gang bij dit mooie project aan de Oosterkade te Rotterdam (Rotterdam, Netherlands) in opdracht van de Gemeente Rotterdam.

24Mei

Gezocht: calculator / werkvoorbereider

Zoek jij een nieuwe uitdaging en ben je goed in rekenen en het voorbereiden van werken?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ik zie je reactie graag tegemoet.

21Mei

Kneppelbrug te Alkmaar hersteld

In opdracht van de Gemeente Alkmaar heeft Protekta deze prachtige Kneppelbrug in Alkmaar mogen herstellen.
De jukpalen zijn op de luchtwaterlijn hersteld, evenals de bovenkant van de kespen.

16Mei

Werkzaamheden in Woerden ook door inwoners niet onopgemerkt gebleven

Een mooi stuk geschreven over onze werkzaamheden in de haven van Woerden door Indebuurt Woerden. Bedankt Sylvia Vos!

Lees hier het artikel


10Mei

Werkzaamheden in de haven van Woerden

Deze kop is echt ontzettend aangetast door softrot! 

Maar als onze buitendienstmedewerkers klaar zijn met onder andere deze kop van dit dukdalf in de haven van Woerden, is daar niets meer van te zien en is het dukdalf weer als nieuw.

Gemeente Woerden bedankt voor de opdracht!

10Mei

Remmingwerken Mallegatsluis te Gouda afgerond

Onlangs zijn de remmingwerken nabij de Mallegatsluis in de Gemeente Gouda hersteld. De remmingwerken zijn niet alleen hersteld, maar ook geschilderd.

De remmingwerken zien er weer prachtig uit en zijn de komende tientallen jaren onderhoudsvrij!

Goed werk geleverd mannen!

#trots #duurzaam #houtherstel 

25Apr

Artikel in blad Grond/Weg/Waterbouw

In nr 02-2019 van het magazine Grond/Weg/Waterbouw Nederland staat deze keer een artikel over Protekta.
De online versie van het blad is al te bekijken en het magazine valt vandaag in de brievenbus bij haar abonnees.
#GWW #waterbouw #houtenkunstwerken #duurzaam #efficient

15Apr

Schutsluis te Broek op Langedijk hersteld

De herstelwerkzaamheden aan de schutsluis te Broek op Langedijk zijn inmiddels afgerond. Een wereld van verschil! Het lekken van de sluisdeur is verholpen door de deuren te herstellen met de Protek Aqua® methode. #duurzaam #herstel #sluisdeuren #hout #gemeentelangedijk 

09Apr

Werkzaamheden remmingwerken nabij Mallegatsluis te Gouda gestart

In opdracht van de Gemeente Gouda zijn we gestart met het herstellen van de remmingwerken nabij de Mallegatsluis te Gouda.

Over een paar weken zijn de remmingwerken klaar en kunnen ze weer jaren mee!

04Apr

Is het geen plaatje?

#gemeenteleiden #haven #zon #houtherstel

28Maa

Remmingwerk Marebrug hersteld

In opdracht van de Gemeente Leiden hebben we onlangs onder andere dit remmingwerk bij de Marebrug te Leiden hersteld en na herstel geschilderd. Het remmingwerk kan weer tientallen jaren mee.

26Maa

Wat een uitzicht!

Protekta mag haar werkzaamheden vaak op de mooiste plekjes in Nederland uitvoeren. Als je er dan ook nog eens dit uitzicht bij krijgt, is je dag zeker goed begonnen!

21Maa

Remmingwerken aan het herstellen in Langweer

Deze week zijn we aan het werk in Langweer in opdracht van de Gemeente De Fryske Marren om de remmingwerken te herstellen nabij de Pontdijk.
Nog een weekje werk en dan zijn de remmingwerken weer als nieuw!

20Maa

Steigers in Wageningen hersteld

In opdracht van de Gemeente Wageingen heeft Protekta onlangs twee steigers hersteld. Beide steigers zijn voorzien van nieuwe dekplanken en een nieuwe leuning en één steiger is ook voorzien van nieuwe langsliggers. Er kan weer volop gebruik worden gemaakt van de steigers. Laat het zonnetje maar schijnen!

12Maa

VCA diploma's behaald

Onlangs hebben een 6-tal medewerkers van Protekta meegedaan aan een cursus VCA. Voor een aantal was de cursus nieuw, voor een aantal was het een herhaling. 
Wij kunnen melden dat deze 6 medewerkers allemaal geslaagd zijn! 5 deelnemers voor VCA Basis en 1 deelnemer voor VCA VOL. Van harte gefeliciteerd!

Met dit VCA certificaat laten onze medewerkers zien dat ze zich bewust zijn van risico's en dat ze in staat zijn om te signaleren wanneer een situatie veilig is.

28Feb

Alaaf!

Komend weekend barst het feest der feesten, met name onder de rivieren, weer los: carnaval! 
Protekta is daardoor komende week (week 10) wat beperkter bereikbaar dan u van ons gewend bent.
Gaat u ook carnavallen? Namens alle medewerkers van Protekta wensen wij u veel plezier! 
Alaaf!

14Jan

Protekta deelnemer vakbeurs InfraTech

Deze week is Protekta te vinden op vakbeurs InfraTech in Ahoy te Rotterdam. 

Dinsdag 15 januari tot en met vrijdag 18 januari treft u Sjaak Bisseling, Lucie Roep en Cor van Gemert in stand 4.408 en praten zij u graag bij over de laatste ontwikkelingen zoals de Protek Jacket.

Registreren voor uw bezoek kunt u via de onderstaande link:
https://registration.n200.com/survey/25l3afr3dlccw?actioncode=NTWO000454PFQ&partner-contact=35qroc9ll13q5

2018

25Okt

Artikel over Protekta in blad Houtwereld

In de laatste editie van het blad Houtwereld (nummer 16 d.d. 19 oktober 2018) is op bladzijde 33 een artikel over Protekta te vinden. Veel leesplezier!

27Aug

Remmingwerk te Weesp

We zijn de komende tijd bezig met de werkzaamheden aan de 2 remmingwerken in Weesp in opdracht van Waternet.

21Aug

Vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht

Kom je ons ook bezoeken op de Vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht op 26 en 27 september? Meld je gratis aan via www.openbareruimte.nl 

17Jul

Grutto brug te Rijssen

De werkzaamheden aan de Grutto brug in de Gemeente Rijssen-Holten zijn inmiddels afgerond.

06Jul

Remmingswerk te Oegstgeest

Op dit moment zijn we bezig met het herstellen van het remmingwerk bij de Jan Hendrik Oortbrug in de Oegstgeest

19Jun

De Haansklap brug te Oude Pekela

Vorige week is weer een mooi project afgerond. De Haansklap brug in Oude Pekela.

12Jun

Weringsklap in Oude Pekela

De herstel werkzaamheden aan de Weringsklap in Oude Pekela zijn afgerond.

08Jun

Antislip voor de winter

Met het mooie weer van de afgelopen tijd willen we nog niet denken aan de winter. Toch is het verstandig om dat wel te doen zodat het voor de winter klaar is zoals hier in Bilthoven.

06Jun

Margriethaven te Zwolle

De werkzaamheden aan de prinses Margriethaven in Zwolle zijn in volle gang

28Mei

Geslaagd

Vorige week zijn onze adviseurs Rob Gruijters en Lucie Roep geslaagd voor de cursus VCA Vol. Gefeliciteerd!

25Mei

Geerevoetbrug te Middelburg

De buurtbewoners zijn erg blij met de opgeknapte Geerevoetbrug in Middelburg. Tijdens de werkzaamheden worden de medewerkers aangesproken over dat het er zo mooi uit ziet nu.

16Mei

Zoek de verschillen

Zoek de verschillen bij de Sint Joost brug te Gouda

15Mei

Remmingwerken in Kortenhoef

Vorige week zijn de laatste werkzaamheden verricht aan de 2 remmingwerken in Kortenhoef in opdracht van Van Hattum en Blankevoort

09Mei

Maisbaai in Middelburg

Het mooie weer is begonnen dus de steiger kan weer volop in gebruikt worden aan de Maisbaai in Middelburg

07Mei

Werkzaamheden Leiden

Tijdens een boottochtje door het mooie Leiden kan het zijn dat je werkzaamheden van ons tegen komt. In het verleden hebben we diverse bruggen mogen herstellen en dit jaar staan er nog een aantal op de planning. Op dit moment zijn we bezig met de Admiraal brug.
 
Wil je weten welke werkzaamheden er bij jou in de buurt uitgevoerd zijn? Kijk op www.protekta.nl/projecten-op-locatie/p/9/1/

04Mei

Inspectie Winterberg

Als voorwerk voeren wij een grondige inspectie uit. Zoals ook bij het klimpark in Winterberg, Duitsland.

Voor meer informatie kijk op www.protekta.nl/inspectie/c/26/

 

 

 

03Mei

Remmingswerken in De Hoef

We zijn op dit moment bezig met het herstellen van twee remmingswerken in De Hoef. Voor een overzicht van de afgeronde projecten kijk op www.protekta.nl/projecten/p/9/ 

02Mei

Sint Joost brug in Gouda

Herstellen is een duurzame oplossing en is in veel gevallen mogelijk, zoals hier bij de Sint Joost brug in Gouda.

01Mei

Werkzaamheden bij de Admiraal brug

Op dit moment zijn we bezig met werkzaamheden bij de Admiraal brug in Leiden

17Apr

Vacature handig persoon

Heb je geen 2 linker handen en op zoek naar een leuke afwisselende baan?

We zien je CV graag tegemoet!

11Apr

Termeerbrug in Maarssen

Voor de Gemeente Stichtse VechtVecht zijn we op dit moment bezig met het herstellen van het remmingswerk bij de Temeerbrug in Maarssen.

10Apr

Semesterbrug Almere

In opdracht van de gemeente Almere hebben we de Semesterbrug mogen herstellen in samenwerking met Knipscheer infrastructuur B.V. Zij doen de afwerking van de brug.

07Feb

Alaaf!

Komend weekend barst, met name onder de rivieren, het feestgedruis weer los: Carnaval!
Gaat u ook carnavallen? Namens alle medewerkers van Protekta wensen wij u veel plezier! 
Alaaf!

2017

15Nov

Artikel in blad Straatbeeld d.d. november 2017

Op 9 november jl. was Protekta exposant op de beurs Water in de Openbare Ruimte. Voorafgaand aan deze beurs werd er een artikel over Protekta gepubliceerd in het blad Straatbeeld. 

13Okt

Openstaande vacatures

Protekta heeft momenteel een tweetal vacatures openstaan.

Misschien zit jou droombaan er wel tussen! 

Wij zijn op zoek naar:

Uitvoerder/projectleider waterbouw

Telesales- /administratieve medewerkster

Interesse in een van deze functie's? We zien je CV graag tegemoet!

04Okt

Protekta is exposant op de vakbeurs Water in de Openbare Ruimte

Protekta is exposant op de beurs Water in de Openbare Ruimte:  De vakbeurs voor waterbestendig Nederland.

Op donderdag 9 november dit jaar vindt in Expo Houten de derde editie plaats van de belangrijkste vakbeurs voor groene, waterbestendige en klimaatadaptieve openbare ruimte: Water in de Openbare Ruimte.

Tijdens het evenement presenteren relevante producenten en dienstverleners alle denkbare oplossingen voor het klimaatbestendig maken van de stedelijke omgeving. Een uitdaging waar alle steden, nu en in de komende jaren, in toenemende mate mee geconfronteerd zullen worden.

Naast een uitgebreid aanbod aan producten en diensten op de beursvloer, biedt het evenement ook de gelegenheid om kennis op te doen tijdens een gratis lezingenprogramma. Specialisten brengen in korte presentaties bezoekers op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends.

Toegang tot de beursvloer en alle lezingen is gratis. Klik hier om u te registreren als bezoeker.

 

17Jul

Protekta hersteld twee vissteigers in Rijssen

In opdracht van de Gemeente Rijssen-Holten heeft Protekta twee vissteigers hersteld. De bestaande leuning, dekplanken en langsliggers waren slecht. Protekta heeft de leuning en dekplanken vervangen en de langsliggers hersteld met de Protek Aqua® methode.
De vissteigers zien er weer als nieuw uit!

26Jun

Protekta hersteld fietsbrug Jipsinghuizen

Klik op de link om het artikel te lezen.

Fietsbrug Jipsinghuizen wordt hersteld

06Apr

Varend symposium `Duurzaam houtherstel in de waterbouw`

Op dinsdag 4 april heeft Protekta voor de eerste keer een varend symposium gehouden. Het symposium vond plaats op boot De Smaragd II in wereldhavenstad Rotterdam. Onder het genot van een stralend zonnetje zijn de aanwezigen deze dag bijgepraat over duurzaam houtherstel in de waterbouw.

Naast presentaties van Protekta over de Protek Aqua® methode, werden de aanwezigen bijgepraat op het gebied van hout, FSC Bosbeheer, het gebruik van hout en andere stoffen en de milieu-impact en uitgevoerde onderzoeken.
Sprekers deze dag waren:
* René Klaassen van SHR, Stichting Hout Research, over de effecten op levensduur en milieu met het gebruik van hout, kunststof en beton;
* Arjan de Jong van  GWW Houtimport en Mark Kemna van FSC Nederland over FSC Bosbeheer en de positieve impact daarvan op de tropen;
* Prof. Dr. Ir. André Jorissen van de TU/e en SHR over de uitgevoerde onderzoeken en testen naar de Protek Aqua® methode;
* Bert Dendooven van Resiplast over het gebruik van epoxy en het aanbrengen van antisliplagen.

Behalve de presentaties werd er uiteraard ook genoten van de omgeving van Rotterdam en waren medewerkers van Protekta tijdens de rondvaart werkzaam in Rotterdam.

De bezoekers hebben een mooie, informatieve dag gehad op het water in Rotterdam en Protekta kan terugkijken op een geslaagde dag!

Hier krijgt u een indruk van deze dag.

20Feb

Protekta organiseert varend symposium: Duurzaam houtherstel in de waterbouw

Op dinsdag 4 april organiseert Protekta een varend symposium. Deze dag vindt plaats in wereldhavenstad Rotterdam.

Tijdens de rondvaart zullen wij onder andere een aantal uitgevoerde projecten bekijken en zijn enkele van onze medewerkers werkzaam aan een kade in Rotterdam.

Daarnaast worden er deze dag presentaties gegeven door:

 • Protekta | de heer Sjaak Bisseling en de heer Roger Lenders
  Historie en toekomst van Protekta
  Werkwijze en mogelijke toepassingen Protek Aqua®
  Uitgevoerde werken en ervaringen
 • SHR Stichting Hout Research | de heer Rene Klaassen
  Protek Aqua® reparaties in remmingswerken: effecten op levensduur en milieu
 • GWW Houtimport | de heer Arjan de Jong
  FSC Bosbeheer en de (positieve) impact daarvan op de tropen en de CO2 uitstoot
 • Resiplast | de heer Baudoin Lenaerts en de heer Bert Dendooven
  Speciale doorontwikkeling van kunstharsen: van 2000 tot in de toekomst
 • Technische Universiteit Eindhoven | Prof. Dr. Ir. André Jorissen
  Onderzoeksresultaten en testen

Na afloop van dit symposium bent u volledig op de hoogte van het onderhouden van alle houten kunstwerken in de waterbouw op het gebied van inspecteren, herstellen en (gedeeltelijk) vernieuwen.

Heeft u geen uitnodiging ontvangen voor dit symposium maar is uw interesse wel gewekt? Neem dan contact op met Protekta voor deelname aan deze dag.

06Feb

Nieuw filmpje 3D tekening gepubliceerd

Protekta heeft op haar Youtube-kanaal een nieuw filmpje gepubliceerd van een 3D tekening van een nieuwe brug met GVK dekdelen. Veel kijkplezier!

2016

23Nov

Vernieuwde brug Napoleonsroute te Oosterhout opgeleverd

Deze week opgeleverd door Protekta: de vernieuwde brug Napoleonsroute te Oosterhout (naast de A27). Voetgangers en fietsers kunnen de route weer probleemloos volgen.

Meer informatie en fotomateriaal van dit project bekijkt u hier.

04Nov

Is het repareren van meerpalen milieuvriendelijker dan ze vernieuwen?

SHR onderzocht het verschil tussen meerpalen vernieuwen of herstellen door middel van de Protek Aqua® herstelmethode. Met de Protek Aqua® herstelmethode bespaard u naast geld ook op CO2 uitstoot en mileubelasting. 

http://www.shr.nl/case-studies/is-meerpalen-repareren-milieuvriendelijker-dan-ze-vernieuwen

Een samenvatting van het LCA rapport kunt u hier lezen.

01Sep

Protekta werkzaam in de Keizersgracht te Amsterdam

Protekta heeft afgelopen maand tijdens het hoogseizoen (augustus) zijn werkzaamheden naar volle tevredenheid kunnen uitvoeren in de Keizersgracht te Amsterdam. 

Een van de Unique Selling Points kwam goed naar voren tijdens deze werkzaamheden. Namelijk de minimale overlast voor de omgeving. De werkzaamheden aan de meerpalen werden uitgevoerd terwijl het vaarverkeer, in de Keizersgracht specifiek de rondvaartboten met tal van toeristen, gewoon door kon gaan.

Een aantal meerpalen waren in meer of mindere mate aangetast door softrot. De zwaarst aangetaste paal is onder de waterlijn afgezaagd en middels de Protek Aqua® vernieuwmethode opgetopt met een nieuw exemplaar.
Bij de minder aangetaste palen is de softrot verwijderd en middels de Protek Aqua® herstelmethode met Protek Aqua® weer in oude glorie hersteld.

Als laatste zijn de meerpalen weer netjes in zwart en wit met verf behandeld.

Deze meerpalen kunnen er weer tientallen jaren tegenaan.

05Jul

Brug over de Goorloop te Helmond opgeleverd

In opdracht van de Gemeente Helmond is de brug over de Goorloop te Helmond behandeld. De brug was hoog nodig toe aan een opknapbeurt. De antislip was bijna geheel verdwenen en de dekplanken hadden de beste tijd ook gehad. Protekta heeft het dek vervangen, de leuning opnieuw vastgezet en enkele jukpalen hersteld met de Protek Aqua® herstelmethode. Daarnaast is het dek voorzien van twee kleuren antisliplaag, passend bij de bestrating en het asfalt. De levensduur van de brug is hiermee met minstens 20 jaar verlengd.

10Jun

Grote hoogtes, diepe dalen

Afgelopen weken kende de werkzaamheden van Protekta grote hoogtes en diepe dalen (wateren).

Diepe dalen
Provincie Zeeland had Protekta opdracht gegeven om de basralocus palen van de Veersteiger te Veere te inspecteren op aantasting door paalworm. Hiervoor daalde de inspectieduiker af tot diepe wateren (dalen). De inspectie maakte deel uit van de renovatie van de houten steiger waaraan Protekta reeds diverse onderdelen heeft hersteld.

Grote hoogtes
In opdracht van SRO zijn een aantal door softrot aangetaste parcourspalen van het klimparcours van XL-adventure te Amersfoort hersteld. De paalkoppen bevonden zich op grote hoogte, ± 15 meter hoog. Een niet alledaags klusje voor onze heren. Omdat deze palen deel uitmaken van een klimparcours en hieraan veiligheidskabels bevestigd zijn, heeft RSC direct na de reparatie de koppen gekeurd en groen licht gegeven, Dankzij de medewerkers van Protekta kan er weer veilig geklommen worden.
Wilt u meer zien van de werkzaamheden in Amersfoort, kijkt u dan eens hier.

Heeft u vragen of interesse in onze dienstverlening? Neem gerust contact op»