Geschiedenis

Geschiedenis
In 1989 is de huidige algemeen directeur/eigenaar Sjaak Bisseling gestart met zijn activiteiten als ongediertebestrijder en materiaalbescherming. Sinds die tijd is het bedrijf gestaag uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven in Zuid-Nederland in zijn soort. Door de ruime ervaring en het leveren van betrouwbare kwaliteit, verkreeg het bedrijf al snel een goede naam in de branche. Bisseling B.V. werkte in opdracht van bedrijven, instellingen en particulieren.

Overname van Protekta en Conserduc/Renfors in 2001
In 2001 heeft Bisseling B.V. een belangrijke stap gezet om haar groeidoelstelling te realiseren. Door de overname van landelijk gerenommeerde bedrijven als Protekta, Beta International en Conserduc/Renofors is het dienstenpakket verder uitgebreid.

Conserduc B.V. is begonnen in 1950 te Goes. Protekta is sinds 1961 actief.

Conserduc/Renofors was marktleider in Nederland. De activiteiten bestonden uit het conserveren en restaureren van houten bouwconstructies in monumentale panden, kerken, kastelen en molens en mag zich specialist noemen op het gebied van balkkoprestauraties.

In 2002 heeft Bisseling B.V. haar naam veranderd in Protekta, waar alle BV’s onder de Protekta Groep vielen.

Protekta is dan actief in: ongediertebestrijding, gevelreiniging- en renovatie, vochtwering, antigraffiti, vogelwering, houtworm- en boktorbehandeling, zwam- en schimmelbestrijding en restaureren van houten bouwconstructies.

In 2009 is Protekta Aqua Tech opgericht. De Bêta®-polymeerchemische werkzaamheden worden vanaf deze tijd ook buiten toegepast op houten waterbouwwerken zoals bruggen, steigers, remmingwerken enzovoorts. In 2010 is er octrooi verkregen op deze werkzaamheden.

Specialisatie
Sinds januari 2012 is Protekta Conserduc/Renofors afgestoten en verder gegaan met een nieuwe eigenaar vanuit Sliedrecht als Conserduc/Renofors.

In mei 2014 zijn Protekta Plaagdierbestrijding en Protekta Bird Control verkocht aan Rentokil.

Sinds 2015 zijn ook de meeste activiteiten bij Beta International gestopt.

Protekta is nu enkel gericht op het herstellen van (houten) waterbouwwerken en vochtwering. Meer informatie over deze activiteiten is te lezen op deze website.

De Protekta Groep valt onder een holding en opereert landelijk. Zij werken vanaf het hoofdkantoor te Gemert.

Heeft u vragen of interesse in onze dienstverlening? Neem gerust contact op»